Kako se pripremiti za prvi sastanak?

Kada je reč o internetskoj komunikaciji, često se postavlja pitanje koliko je ona prihvatljiva moralno i pouzdana. Ali da li je vredno razlikovati načine saznanja od „prirodnih“ i virtuelnih kao odgovarajuće i neprimerene? Možda je važnije odgovoriti na pitanje – da li će upoznavanje preko interneta ostati samo komunikacija „Ja, ti i naši računari“ ili ćemo ići dalje i ne bojati se pogledati novog poznanika pravo u oči.

Ako ste na internetu sreli nekoga čiji vas je profil fascinirao, a komunikacija putem pisama tekla je glatko i zanimljivo, verovatno već imate u mislima ideju kako komunikaciju premestiti iz virtuelnog prostora u stvarnost …

Ali kako znati da li je ta osoba zaista vredna vaše pažnje? Kada je vreme za planiranje sastanka? Kako pozvati i kako se nositi sa sastankom? Nažalost, ovde nema pravila. Moraćete se osloniti na njuh, možda rizikovati … Ali u ovom članku ćete pronaći neke ključne stvari na koje biste trebali obratiti pažnju prilikom planiranja vašeg prvog sastanka.

Da li je vredno susreta?

Ako ne možete da zadržite osmeh, vaše oči blistaju i u vama se skriva divljenje kada komunicirate na mreži, ako se radujete njegovoj / njenoj poruci i kada mu pišete hiljade stvari koje želite da kažete, odgovor je nedvosmislen – ne odlažite i pripremite se za sastanak!

Ne osećate se privlačno jedni drugima kada komunicirate na mreži. Da li je vredno sastati se u takvom slučaju? Možda. Kada se dopisujete, ne vidite pogled, ne čujete glas i zapravo ne zamišljate kako ta osoba zaista izgleda, kako komunicira. S druge strane, ako vas osoba, koja ima beskrajno vreme da razmisli o svojim porukama, ne uspe da vas zainteresuje, da li će moći da vas impresionira kada se sretne kad mora improvizovano da razgovara? Ili mu je možda samo teško pisati?

Na ova pitanja možete odgovoriti samo sami. Ako pronađete više prednosti nego minusa, slobodno zakažite sastanak.

Vredi razgovarati telefonom licem u lice pre nego što se upoznate. Da li ugodno ćaskate satima? Pa oko čega se još kolebate?

Kada je vreme?

Da li je bolje dopisivati se nedeljama da biste shvatili ko je on ili ona ili pozvati šolju kafe čim osetite obostrani interes? Zavisi od situacije.

Ipak, bilo bi pametno komunicirati putem pošte barem nekoliko dana ili nedelju dana. Ovo će vam pružiti priliku da vidite da li je osoba motivisana i iskrena prema vama. Međutim, ako prepiska traje duže od nekoliko nedelja i ne primetite želju da se upoznate uživo, vredi se zabrinuti: verovatno je da on / ona nije spreman za ozbiljnu vezu ili nešto skriva.

Kako ponuditi?

Najbolje je planirati prvi sastanak na kratko. Možete se naći na kafi ili koktelu – tako da se možete brzo razdvojiti, shvatajući da zabavljanje nema izgleda i osećajući se saosećajno, lako možete nastaviti romantično veče.

Ako se ne usudite da odmah pozovete na sastanak, ispustite nagoveštaj: “Jeste li bili u tom novom kafiću?”

Ako vam je problem veoma važan, saznajte pre nego što se upoznate. To bi mogle biti stvari poput pušenja, religije ili bilo kojih drugih stavova koji su vam veoma važni. Ako se mišljenja razlikuju nedosledno, bolje je prestati komunicirati pre nego što veza ode predaleko.

Gde?

Bez obzira na to koliko dugo komunicirate na mreži i koliko simpatizirate jedni za druge, planirajte svoj prvi sastanak samo na javnom mestu, nikako kod kuće!

Da biste izabrali zaista pogodno mesto i aktivnost za sastanak, pročitajte poruke ponovo, pre sastanka. U njima ćete sigurno pronaći nagoveštaje šta ona (on) voli.

Veliki dan…

Pre sastanka, ponovo pregledajte njegov profil na mreži da biste osobu bolje upoznali i ne zaboravili važne činjenice. Što više znate o osobi koju ćete upoznati, lakše ćete izbeći neudobnu tišinu i sigurno ne napraviti veliku grešku – ne pomešati je sa bilo kojim drugim prijateljem.

Prekomplikovane diskusije za prvi sastanak nisu baš prikladne. Na kraju krajeva, vaš cilj nije da blistate svojim intelektom. Bolje razgovarajte o tome šta izaziva prijatne emocije: planovi odmora, omiljena hrana.

Pogledajte ga u oci. Ovo svedoči o vašem samopouzdanju i iskrenom interesovanju za partnera.

Kako reći zbogom? Rukovanjem, zagrljajem, možda poljupcem? Pokušajte da osetite partnerove emocije. Ako sanja poljubac, osetićete to kroz osmeh, kontakt očima i koliko vam je drago što ste pušteni u lični prostor. Međutim, ako ne primetite očigledne znakove govora tela, bolje je ne žuriti. Čekaćemo sledeći sastanak…

O čemu razgovarati tokom sastanka, a o čemu ćutati?
Sastanak delimično podseća na razgovor za posao. Pri ocenjivanju kandidata za posao može mu se dati spisak pitanja na koja mora tačno i jasno odgovoriti. Međutim, takva strategija razgovora nije pogodna za sastanak ” procene”. Pogotovo što tokom njega mora da kaže i ono o sebi.

Šta sakriti?

Američki psiholozi David Copeland i Ron Louis pišu da važnost braka ne bi trebalo spominjati tokom sastanka ” procene” jer niko ne želi da razgovara o obavezama nakon nekoliko dana poznanstva. Ne bi bilo prikladno razgovarati ni o želji za rađanjem dece, jer će iskren čovek priznati da trenutno o tome ne razmišlja, a lažov će reći da se deci jako divi i sanja. U prvom slučaju ozbiljni kandidat može biti odbijen, a u drugom prevaren.

Takav razgovor automatski će postaviti pitanje zašto tako privlačna žena, tako čvrst muškarac i dalje traži svoju drugu polovinu. Što će se detaljnije odgovoriti, to će biti i gore. Pametnije je raspravu o ovom pitanju prepustiti sledećem put.

Granice iskrenosti

Iskrenost je definitivno privlačna. Kada govorimo o našim neobičnim sklonostima, bolestima, rođacima mentalno oboljelih ljudi, mislimo da smo izuzetno iskreni. Ali zajedno, kao da najavljujemo da komunikacija neće biti glatka i prijatna.

Zbog toga je bolje da manje govorite o sebi i podstičete druge da se izraze. Budući da svi rado razmišljaju o sopstvenim životnim iskustvima, bilo bi prikladno pitati na šta su najponosniji i šta misle o nečemu što traži važnu vrednost (poput novca ili sreće). Posle toga može se ispričati nešto tužno i romantično, ali ne i lično i tragično (kao što je melodramatična filmska radnja). Reagujući na nju, prilično je lako proceniti emocionalnost. Nega i strpljenje neophodno za porodični život pokazuju i odnos uslužnih ljudi i besan ili oproštajni stav prema neznatnim kašnjenjima.

O čemu da razgovaramo?

Američka psihologinja Mariana Rokech smatra da je to posebno efikasno kada žena koja dođe na sastanak, prizna da je pomalo nervozna. Pažljiv muškarac pokušaće da joj pomogne da se smiri i poveruje da je jak, sposoban da se brine o ženi. A ako mu i dalje treba zahvaliti na razumevanju, osećaće se izuzetno važnim. Ako muškarac ne posluša nagoveštaj da se žena ne oseća slobodno, verovatno u budućnosti neće moći da uzme u obzir njena osećanja.

Rockech tvrdi da bi mnoge žene / muškarci imali dovoljno uvida da shvate koga su upoznali. Sve što treba da uradite je da se zapitate šta želite da znate o njemu / njoj, jer se odgovori na tačno postavljena pitanja pre ili kasnije pronađu, a ako se ta pitanja samo podrazumevaju, odgovori ostaju u magli. Ostaje da sledimo ove misli.

15 znakova da će biti drugog sastanka:

Prvi sastanak se već dogodio. Obećao je da će se javiti. Ali da li ćete zaista nazvati? Karte, uroci, prsten od kamilice ili malo zdravog razuma pomogli bi vam da saznate odgovor. Već tokom prvog sastanka, bilo je znakova da vaša veza ima šansu da se nastavi.

Šta ukazuje na to da će biti drugi datum?

  1. Nije izvukao telefon tokom vašeg sastanka. Pa, pa, možda je izvučen. Trumpam. Da kaže prijatelju koji zove da se javi.
  2. „Da li naručujemo još nešto?“ Ako je pokušavao da nastavi svoj prvi sastanak, verovatno očekuje da se sastaje ponovo i ponovo.
  3. Sastanak je trajao više od sat i po, a vi ste se sve vreme zabavljali. Odlična atmosfera, lagana i iskrena komunikacija – ovo su zaista pouzdani znakovi da će se vaše poznanstvo nastaviti.
  4. Proširenje drugde. Upoznali ste se u kafiću, popričali, pa odlučili da odete u bioskop, ponovo ste otišli u prodavnicu. iskreno zainteresovani za vas i niste završili datum kada ste imali sjajnu priliku (napustili ste kafić). Nazvaće te vrlo brzo.
  5. Nakon sastanka, poslao vam je SMS iste večeri, pitajući vas kako ste se vratili, kako ste. Naravno da će te nazvati!
  6. Dodirne vas, nežno zagrli, pomogne vam da se spustite niz stepenice, ne plaši se da vam pomogne što je više moguće – verujte mi, ne bi bilo ništa slično da mu nije stalo do vas.
  7. Od prvog sastanka planirali ste gde ćete ići zajedno i šta videti. Ako planeri niste bili sami, već ste aktivno učestvovali i pokazali inicijativu, verovatno ćete te planove i primeniti.
  8. Upoznali ste se u kafiću. Jeli ste ukusnu hranu. Čak ste i probali desert. Na kraju je naručio još jednu šolju kafe. Verujte mi, on želi da komunicira sa vama. Jer niko neće naručiti šolju kafe ako kompanija zeva za stolom.
  9. Dugo ste razgovarali na jednu temu. Ne zato što je to bila jedina tema o kojoj ste uopšte mogli da razgovarate. I pošto vas oboje zaista zanima ta tema, oboje želite da podelite znanje i iskustvo. Imate sreće, već na prvom sastanku ste saznali koja su vam zajednička interesovanja. Verovatno ćete se sretati iznova i iznova.
  10. Ako se kući vratite taksijem – on vas prati. Zaista nije čudo ako se momak ponudi da vas prati kući mračnim ulicama grada: možda je jednostavno fin i galantan? Ali ako sedi u taksiju nakon vas, iako uopšte ne putuje – očigledno želi da produži poznanstvo.
  1. Oboje ste znatiželjni jedno prema drugom. Drugim rečima, vaš sastanak nije u obliku monologa, već u obliku dijaloga, oboje ste zainteresovani da što više učite jedni o drugima.
  2. Vaš sastanak se završio prirodno. Tada ste oboje shvatili da je vreme da završite. Ni kada se iznenada opravdao da mora da potrči kući i zavede psa ili promrmlja da bi sutra morao da ustane vrlo rano.
  3. Naginje se prema vama kad govori. To je jasan signal govora tela koji mu se sviđa.
  4. Pre nego što ste otišli u toalet u kafiću, uspeo je da učini nešto prijatno: naručio vam je poslasticu, uspeo je da kupi cvet ili je uslužno pronašao napomenu knjige koja vas je zanimala na mobilnom Internetu. Dakle, za to vreme je razmišljao o tebi, a ne o tome kako brže oprati dosadno veče.
  5. Ako je tokom prvog sastanka na ovaj ili onaj način jasno stavio do znanja da je taj sastanak uspeo (npr. Priznao je da je pre izlaska bio veoma nervozan, ali sada mu je drago što ste zajedno zajedno), prirodno je očekivati da ćete želeti da se sretnete ponovo i ponovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *